Workshop fermenteren op Taribush Kuna festival 2019

Bokashi van etensresten
Net als vorige jaren gaat Marc-o-biotica (Marc van der Zalm) in samenwerking met Agriton organisch afval  inzamelen op het 11e Taribush Kuna festival in Dwingeloo (Dr.). Bij de verschillende Foodtrucks worden schillen, voedselresten en natuurlijk een grote hoeveelheid koffiedrap ingezameld.
Dit wordt direct verwerkt tot Bokashi door het te mengen (enten) met Bokashi-starter. Door dit luchtdicht te verpakken zal het fermentatieproces meteen opgang komen. Na twee a drie weken is de Bokashi klaar om te verwerken in de moestuin. Een perfecte basis voor de kweek van groenten voor Taribush Kuna 2020.
Ook wordt er dit keer weer eten voor de vrijwilligers gekookt met biologische producten gekweekt op de Bokashi van Taribush Kuna festival van vorig jaar. Zo is de cirkel weer rond!

Workshops
Tijdens het festival wordt er twee keer per dag een workshop “Fermenteren voor moestuin en keuken“ verzorgd door Marc. Hier worden de basisvaardigheden voor het maken van Bokashi, maar ook fermentatie van groente, wijn en yoghurt besproken. Deelnemers kunnen zich dagelijks melden om 13:00 en 15:00 uur bij de EM-tent op het festivalterrein.

In de E.M.-tent kunnen bezoekers ‘s avonds de stilte ervaren van de Hado van prof. Higa. Van 20:00 tot 21:00 ontspannen in het bioresonatieveld van de Hado op rustgevende muziek.

 

 

 

 

 

Bezoek ook het gezellige festival en bekijk het programma van Kuna festival.
Het festival is donderdag 18 t/m zondag 21 juli in Dwingeloo.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...