Willemstein Hoveniers en gemeente Waddinxveen vergroenen met Operatie Steenbreek

Een mooie plant in ruil voor een tegel
Groene tuinen zijn belangrijk! De gemeente en Willemstein Hoveniers willen daarom op 2 juni de bewoners van Zuidplas enthousiasmeren om hun tuinen te vergroenen. Minder groen in de tuin betekent namelijk minder vogels, insecten en andere dieren. Daarnaast zorgen versteende tuinen ervoor dat het water, na een heftige regenbui, minder gemakkelijk weg kan lopen. Het resultaat is een enorme druk op het riool en wateroverlast in de buurt. Plant erin, tegel eruit!

Op 2 juni 2018 organiseren Willemstein Hoveniers en de gemeente Waddinxveen de eerste actie van Operatie Steenbreek in de Zuidplas. Bewoners kunnen een tegel uit hun tuin inleveren bij de gemeentetent aan de Zuidplashof. In ruil daarvoor zet Willemstein Hovenier een mooie gratis plant terug in uw tuin. Daarnaast kunt u uiteraard meer informatie en adviezen krijgen over het vergroenen van uw tuin.

Waarom de wijk Zuidplas?
Zuidplas is een laaggelegen wijk in Waddinxveen. Het wateroverlast is daar daarom wat groter dan in andere wijken. Dit is de reden dat we ervoor gekozen hebben om de eerste actie in Zuidplas te starten. Bij een vervolgactie kiezen we een andere wijk in Waddinxveen.

Win een tuinmetamorfose
De gemeente en Willemstein Hoveniers verloten één gratis tuinmetamorfose in het kader van Operatie Steenbreek. De winnaar wordt bekend gemaakt op 2 juni en kan kiezen uit drie tekeningen van tuinontwerpen.

Meer informatie in het hele artikel.

 

Operatie Steenbreek

De stichting Operatie Steenbreek wordt gecoördineerd door een werkgroep. ‘Wij willen graag iedereen enthousiasmeren om de eigen tuin te vergroenen. De negatieve gevolgen van verstening brengen wij hierbij onder de aandacht. Denk bijvoorbeeld aan de afbreuk van de biodiversiteit en aan de merkbare klimaatverandering. Minder groen in de tuin betekent ook minder vogels, insecten en andere dieren. Tijdens hoosbuien – waar we steeds vaker mee te maken hebben – moet het regenwater snel worden afgevoerd om overlast te overkomen. Dit betekent een enorme druk op het riool. Burgers die hun tuin vergroenen dragen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt. Samen met deelnemende gemeenten, waterschappen en bedrijfsleven delen wij onze kennis en richten wij ons op het veranderen van dit bewustzijn bij burgers met de hoop dat iedereen de eigen leefomgeving gaat vergroenen!’.

Meer info op Operatie Steenbreek en EM verkooppunt Willemstein hoveniers.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...