Voedselbos in Schoorl nu ook EM Verkooppunt

In Schoorl is Myriam Prent met medebewoners al een paar jaar bezig met het vormen van een voedselbos. Het voormalig braakliggend terrein rondom woonpand verandert in een kleinschalig voedselbos met onder meer (eetbare) bijenplanten en diverse fruitsoorten. De bewoners hebben ook een complete keukenkringloop met buurtcompost opgezet.

“De bodem is erg verdicht en het kost tijd om weer een gezonde structuur en een actief bodemleven te krijgen. We zijn een paar dagen bezig geweest om handmatig de bodem losser te maken. Ik ben Compostmeester en maak zelf ook bokashi. Beiden zijn erg nuttig voor het herstel van de bodem. Op de plekken waar we dit hebben toegepast zijn de bomen goed aangeslagen en groeien goed. Iedereen kan komen kijken hoe we hier bezig zijn”, licht Myriam toe.

Myriam Prent

“Ik werk nu zo’n 30 jaar met wilde planten. Via natuurgeneeskunde en op natuurplekken. Je ontdekt hoe alles samen vooruitwerkt voor een goede voedingsbodem. Dus toen ik een stukje kale aarde kreeg was het recept voor supervoeding vlot samengesteld. Spontane planten deden hun werk, ik ging op allerlei manieren composteren en het bodemleven hielp mee. Het werd een smakelijk landschapje met kringloop en dat voelde goed. Inmiddels 100% natuur-tuinvrouw en blij met ontwikkelen speelse eetnatuur en groene sociale projecten”.

Myriam Prent biedt workshops, advies en projectbegeleiding aan en is lid van het Compostgilde. Sinds kort is zij ook EM verkooppunt.

Meer informatie op www.facebook.com/ProefdeAardeEetbaarLandschap

Dit vind je misschien ook leuk...