Verzorging hoef & huid

Bionit S bevat veel opneembaar silicium en helpt bij de opbouw van collageenvezels en sterker kraakbeen en botten. Veel van de voornaamste klachten bij paarden zijn gerelateerd aan hoeven en gewrichten. Veelal is dat een gevolg van een tekort aan silicium. Lees meer over Bionit S.

Prominent gel is 100% natuurlijke gel met EM voor paarden en helpt de flora op de hoef te versterken. Een bezetting met een goede microflora helpt zaken als rotstraal en andere hoefproblemen te voorkomen.

Prominant spray is 100% natuurlijke spray met EM voor paarden en helpt de huidflora te versterken. Het sprayen van Effectieve Micro-organismen over de vacht kan het ontwikkelen van tal van huidproblemen helpen voorkomen. In de winterperiode bijvoorbeeld uw paard onder deken geregeld ‘behandelen’ is zeker een aanrader! Lees meer over Prominent gel en spray.

Wipe&Clean is een 100% natuurlijk schoonmaakmiddel gebaseerd op Effectieve Micro-Organismen. Het biedt efficiënte reinigingskracht en is volledig onschadelijk voor de natuur en absoluut veilig voor bodem, plant, mens en paard. Lees meer over de werking van Wipe & Clean.


Wassen van paarden
Traditionele shampoos zijn een aanslag op de paardenhuid en z’n flora. De zoute eigenschappen drogen de huid uit en de huidflora wordt verstoord. Dit heeft tal van aandoeningen tot gevolg. Wassen met Wipe & Clean voorkomt huidproblemen en herstelt de huidflora.
Dosering: 100 ml Wipe & Clean op 10 l water. Zacht inmasseren, naspoelen is geen must. Kan ook perfect via de Dosatron of Venturi met het water uit de slang worden voorzien.

Hogedrukreiniger
Giet Wipe & Clean puur in het voorziene detergentenreservoir* bij het reinigen van de stallen met een hogedrukreiniger. Zo zullen alle oppervlakten bezet worden met een opbouwende microbiële flora. Niet-verwijderd organisch vuil (huidsmeer, mest…) wordt dan gebruikt voor de vermenigvuldiging van deze organismen. Het stalklimaat wordt positief beïnvloedt en de infectiedruk daalt.
*wanneer geen reservoir voorzien is, kan Wipe & Clean perfect via de Dosatron of Venturi in het water worden voorzien in de correcte verhouding

Reinigen in en rond de stal
Wipe & Clean kan gebruikt worden ter vervanging van de traditionele schoonmaakproducten. De organische zuren lossen biofilms op terwijl de geproduceerde alcoholen licht ontvettend werken. De opbouwende microbiële flora zal zich vestigen op de oppervlakten waardoor de hygiëne positief wordt beïnvloedt.
Dosering: 100 ml Wipe & Clean op 10 l water

Wassen van dekens zadeldoeken etc.
De omstandigheden van paarden onder deken zijn ideale broeihaarden voor schimmels: vochtig, warm en donker. Door de dekens preventief te wassen met Wipe & Clean wordt het dominantieprincipe toegepast. Slechte schimmels krijgen de mogelijkheid niet te ontwikkelen. Ook het wassen van zadeldoeken en ander stalmateriaal met Wipe & Clean helpt bij de opbouw van een goede microbiële flora ter preventie van (huid)aandoeningen.
Dosering: giet 10 – 30 ml Wipe & Clean in het voorziene naspoelvakje van de wasmachine. Zo komt Wipe & Clean niet in contact met het traditionele wasmiddel (wat de werking zou teniet doen).