Verslag EM-X Gold voordracht door Dr. Tanaka van 23 oktober 2015

De EM Vereniging heeft een uitgebreid verslag gemaakt over de voordracht van Dr. Tanaka over EM X Gold:

 

Dr TanakaDe zaal in het kasteel Kerckebosch in Zeist is met ruim 70 mensen gevuld. Allemaal klaar om te luisteren naar Dr. Yoshimi Tanaka, onze leraar van de middag.

Jan van Arkel, organisator en uitgever van een reeks revolutionaire en idealistische boeken waaronder EM in de praktjik en het EM-X boekje, begint met een citaat van Teruo Higa, over het ontstaan van EM. Vervolgens verrast hij ons met een eigen toespraak, waarin te merken is dat ook hij zijn hart aan EM heeft gegeven. Dan verteld over de herziene versie van EM-X Over de genezende kracht van anti-oxidanten uit Effectieve Micro-organismen (EM) van Dr. Shigeru Tanaka. Niet te vergissen met onze Tanaka van deze middag.

Jan is klaar en Dr. Yoshimi Tanaka is aan de beurt. Hij ziet eruit als een bescheiden en vriendelijke Japanse man, met kort haar een brilletje, een glimlach en gekleed in een typische grijsblauwe Japanse outfit. Hij staat rechts van een groot scherm, waar de presentatie ondersteunt lijkt te gaan worden door een PowerPoint die in het Nederlands vertaald is.

De presentatie begint. Op het scherm zien we – van boven naar beneden- twee stipjes, een kruisje en een boogje. Dit is niet te missen. Dit is het gezicht van Nijntje, Nederlands grootste beroemdheid in Japan. Er wordt gelachen in de zaal. Een foto van twee Nijntjes volgt, deze blijken bij hem thuis te wonen. Een foto van een scheerapparaat volgt, om zijn tweede associatie met Nederland te tonen, het is geen gewoon scheerapparaat, nee, het is een Phillips scheerapparaat. Weer laat de zaal zich horen in de vorm van gegiechel.

Nadat het ijs gebroken is begint Tanaka te vertellen over zijn achtergrond. Hij draagt zijn ervaringen voor in het Japans. Een lange Nederlandse tolk, die op de eerste rij zit, vertaald simultaan, na elk aantal zinnen. Het is verbazend dat hij het onmogelijk te ontcijferen Japans kan vertalen naar Nederlands.

Hij is al jaren actief is in de geneeskunde, hersenziekte is zijn specialiteit, hij vertelt dat het veel moeite kost om het leven van de mensen te redden en hij wil graag mensen blij maken. Naast zijn werk in de geneeskunde is hij zich gaan verdiepen in andere dingen, waaronder spiritualiteit. Hij vertelde dat je met spiritualiteit sterker wordt en leert om pijnlijke plekken te kunnen aanraken. Ook heeft hij zich verdiept in de homeopathie. Hier heeft hij geleerd om mensen in hun geheel genezen. Om holistisch te kijken. Hij vertelt dat dit zeer interessant was te leren…

 

Lees verder op de website van de EM Vereniging

 

Dit vind je misschien ook leuk...