Van der Tol maakt slimme Bokashikast in binnentuin

Groenbedrijf Van der Tol plaatste voor de Alliantie de allereerste Bokashi-kast in een binnentuin in de Indische Buurt in Amsterdam. Mooi project waar Van der Tol samen met de bewoners snoeimateriaal fermenteert tot Bokashi.
De tuinresten worden eerst verkleind en dan gemengd met Microferm, Aegir Zeeschelpenkalk en Edasil Kleimineralen. Het geheel wordt 8 weken luchtdicht opgeslagen en gaat fermenteren en wordt Bokashi genoemd.
Deze hoogwaardige bodemverbeteraar komt uiteindelijk weer ten goede aan de bodem in deze straat.

Microferm wordt aan de tuinresten toegevoegd

Groenbedrijf Van der Tol is opgericht in het na-oorlogse 1945 en is uitgegroeid tot een groenbedrijf met drie vestigingen in de Randstad met 160 medewerkers in dienst. Met behulp van groene oplossingen wil Van der Tol de stad groener, gezonder en leefbaarder maken. Hierbij richten zij zich op het bevorderen van biodiversiteit, effectief gebruik en hergebruik van (regen)water, tegengaan van de opwarming van de stad en het verbeteren van het binnenklimaat.

Eerder maakte Van der Tol al Bokashi van het (snoei)materiaal wat vrijkomt. Zie ook ons artikel hierover. Lees meer over hun werkwijze op Van der Tol.

Dit vind je misschien ook leuk...