Soep van gekke groente

Te krom, te dik, te klein, .… te gek! Volgens schattingen wordt zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland verspild vanwege hun vorm. Maar ook schommelingen in de productie en gebrek aan communicatie binnen de keten zorgen voor groente-overschotten die vervolgens doorgedraaid worden. Met de smaak en kwaliteit van al deze groenten is niets mis, maar toch belanden ze op de afvalberg, bij veevoer of in de biovergister. Het bedrijf Kromkommer zorgt er daarom op allerlei manieren voor dat deze groente weer terugkomen op jouw. Want ‘krom is het nieuwe recht’.

Kromkommer wil verandering in het voedselsysteem. Dat doen zij door gekke en overgebleven groenten van de verspilling te redden en ze terug op ons bord te brengen. Kromkommer zet zich in om de groenten van de teler weer in het schap te krijgen én maakt er heerlijke, houdbare producten van. Zo hopen zij steeds meer mensen te inspireren om zich in te zetten tegen voedselverspilling.


Wereldwijd wordt 30-50% van ons voedsel verspild. Overproductie en groente die worden afgekeurd vanwege hun looks zorgen voor een belangrijk deel van deze verspilling. Kromkommer gelooft in een wereld zonder voedselverspilling en zet zich daarom in om dit probleem aan te pakken. Zij willen mensen overal in Nederland inspireren om dit probleem met ons aan te pakken en samen voedselverspilling tegen te gaan.

Bron: www.kromkommer.com 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie