Siertuin

DSC_6568

Onderhoud en aanleg van borders

De producten uit het “EM Natuurlijk Actief” assortiment kun je gebruiken voor de aanleg en het onderhoud van de heesters- en bloemenborders. Het is een unieke methode voor een geslaagde tuin zonder chemicaliën. Het concept biedt verschillende producten die gezamenlijk of afzonderlijk gebruikt kunnen worden:

10 kg Kleimineralen per jaar per 100 m2
10 kg Zeeschelpenkalk per jaar per 100 m2
50 kg Bokashi per jaar per 100 m2
40 liter Mest Best per jaar per 100 m2

0,5 kg EM-keramiekpoeder per jaar per 100 m2 (indien mogelijk oppervlakkig in harken)
1 -2 liter Microferm per jaar per 100 m2 Microferm 1/100 verdunnen met water en aangieten of vernevelen in een- of meerdere malen per groeiseizoen op de planten en of de bodem

Kleimineralen, Zeeschelpenkalk, Bokashi, Mest Best en EM-keramiekpoeder bovenop de plantenborder aanbrengen voordat het gaat regen. Bij het planten van nieuwe planten kunnen deze producten oppervlakkig worden ingewerkt en/of gemengd worden met de aarde van de plantput. In zandgronden kunnen grotere hoeveelheden Kleimineralen worden verwerkt.
Microferm moet je met 1 op 100 liter water verdunnen en sproeien of aangieten liefst bij regen of regenachtig weer. Je kunt de aanbevolen hoeveelheid verdelen over meerdere keren.