Proeftuin van Stadshoeve en Steinbesser

Steinbesser daagt de hedendaagse eetcultuur uit en organiseert bijzondere avonden waar culinair en kunst elkaar ontmoeten. Jouw Wijnsma and Martin Kullik zijn de oprichters van Steinbesser. Martin Kullik van Steinbesser vertelt: “Samen met de Stadshoeve in Amsterdam hebben we een proeftuin ​opgezet voor beschermde, ​speciale en zaadvaste soorten van groenten en kruiden. Zaadgoed komt uit Oostenrijk, Duitsland, en uit de Genenbank in Wageningen. Dit tuinproject zal bezoekers, chefkoks, geïnteresseerden en vrienden een inkijk geven in de diversiteit van planten en de verschillen van smaak, geur en kleur tussen de diverse soorten.”

EM Natuurlijk Actief ondersteunt de proeftuin. Komend seizoen organiseert De Stadshoeve allerlei activiteiten en kunt u de proeftuin bezichtigen. Lees meer hierover op hun website De Stadshoeve.

 

Steinbeisser-1571

Culinair genieten

Steinbeisser keert terug naar Amsterdam op 15, 16 en 17 mei 2015. Onder de culinaire leiding van twee Michelinsterren chef Menno Post van De Bokkedoorns wordt een uitgebreid vijfgangen diner geserveerd. Volledig plantaardig (vegan) waarbij alle ingrediënten afkomstig zijn uit Nederlandse biodynamische of biologische landbouw. Voordat Menno Post in januari 2014 in dienst trad bij het met twee prestigieuze Michelinsterren bekroonde restaurant De Bokkedoorns werkte hij 13 jaar als rechterhand van meesterkok Ron Blaauw. Voor deze editie gaat Menno Post in het bijzonder aandacht geven aan zelfgemaakte seitan en mini- en microgroenten.

Exclusief ontworpen servies en bestek

Ook in deze editie mogen de gasten weer gebruik maken van exclusief ontworpen servies en bestek. Servies en tafellaken zijn van de hand van sieradenmaker Nicolas Cheng. Het servies maakt de oorsprong zichtbaar van de lokaal geoogste producten die geserveerd gaan worden tijdens deze editie en de tafellaken worden versierd met borduur motieven van groenten uit het menu van Menno Post.

Ja-kyung Shin heeft voor deze editie een unieke serie van zilveren bestek ontworpen. Het bestek is geïnspireerd op de veganistische cultuur en maakt het mogelijk om zonder vork of mes te eten.

 

Voor meer informatie kijk op Steinbesser.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...