Potgrond met Bokashi | 24 feb | Proeftuin Erasmusveld | Den Haag

De Tiny House bewoners maken hun eigen potgrond van restjes afval! Ook weten hoe je je eigen potgrond (Bokashi) kunt maken? Kom zondag 24 feb langs op Proeftuin Erasmusveld en Bokashi-specialist Mark van Duijn van Smaak voor Groen vertelt je er alles over.

De potgrond wordt van voedselrestjes gemaakt en vervolgens gemengd met Microferm, kalk, klei en kiezel. Zo creëert het tiny village haar eigen lokale potgrond! Inmiddels hebben zij al zo’n 120 kilogram potgrond gefabriceerd, wat goed is als hoogwaardige meststof voor zo’n 120m3 grond. Interesse in hoe dit (voor jou) werkt? Aanstaande zondag is Bokashi-specialist Mark van Duijn weer op Proeftuin Erasmusveld voor (gratis) advies over Bokashi, wees welkom!

Proeftuin Erasmusveld
Een nieuwe en duurzaam stedelijke woonbuurt in Den Haag. Waar ooit volkstuintjes en sportvelden lagen, midden in een ecologische zone, ontstaat een nieuwe leefomgeving voor plant, dier én mensen. Een nationaal en internationaal toonbeeld van gezond stads samenleven. Een plek voor mensen die bewust anders willen wonen.

Proeven van de Stadsakker
Gezond eten en lokale voedselproductie zijn onlosmakelijk verbonden met het gebied, van oudsher een volkstuinencomplex en grenzend aan een ecologische zone. In aanloop naar de definitieve ontwikkeling van het gebied worden er diverse activiteiten georganiseerd op de locatie. Zo is er op dit moment al een echte stadsakker waar met Bokashi gewerkt wordt!

Locatie
Proeftuin Erasmusveld Den Haag ligt naast de sportvelden van hockeyvereniging HCWV en voetbalvereniging SWH, tussen de Leyweg en Laan van Wateringse Veld in.

Dit vind je misschien ook leuk...