Lezing over fermenteren keukenresten │ 27 sept │ Arnhem

Donderdag 27 september om 19.30 uur organiseert Kweekland in de kas een lezing over Bokashi met EM Agriton Natuurlijk Actief. Bokashi is een Japanse methode om etensresten en groenafval (ook gekookt voedsel) op een schone manier te verwerken tot voeding voor planten. Een soort compost maar dan gefermenteerd. Dat wil zeggen luchtdicht afgesloten met toevoeging van een starter waardoor het niet rot maar omgezet wordt in een waardevol organisch materiaal.

Simone Vos van Agriton legt uit hoe het werkt en wat de waarde is voor de bodem. Bokashi is Japans voor ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. Deze natuurlijke methode met gebruik van Effectieve Micro-organismen (starter) wordt ook door de professionele land- en tuinbouw toegepast.

De kas is open vanaf 19 uur. De lezing is van 19.30 tot 21.00 uur. Daarna nog een halfuurtje napraten met iets te drinken erbij. De lezing is aan de Dalweg 80 in Arnhem. Graag vooraf aanmelden via info@stadstuinkweekland.nl of bellen met Annemarie van tuinwinkel Tebuiten op Kweekland, 06 22805323.

Dit vind je misschien ook leuk...