Lezing Bokashi │ Natuurwinkel Amersfoort │ 12 april 19.30 uur

Voor het verwerken van alle etensresten en andere groene resten is Bokashi een uitstekende oplossing. Bokashi is Japans en betekent ‘goed organisch gefermenteerd materiaal’. Alle resten, ook schillen en gekookt voedsel kunnen worden gefermenteerd en uiteindelijk weer aan de bodem worden teruggegeven. De lezing is op donderdag 13 april en wordt georganiseerd door Natuurwinkel Amersfoort aan de Leusderweg. De lezing wordt verzorgd door EM Agriton Natuurlijk actief. Toegang is gratis.

Een gezonde plant begint met een gezonde bodem. Een goede bodemvruchtbaarheid is essentieel voor de vitaliteit van planten. Gezonde planten hebben namelijk een betere weerstand tegen ziekten.

Een eenvoudige en duurzame manier om de bodemvruchtbaarheid te bevorderen is het bemesten met Bokashi. Bokashi is Japans en betekent ‘gefermenteerd organisch materiaal’. Met de Bokashi-keukenemmer kunt u alle etensresten (ook alle schillen en gekookte resten) omzetten tot een waardevol organisch materiaal voor de bodem. Door het toevoegen van de Effectieve Micro-organismen (EM) -een soort startcultuur- gaan de resten fermenteren en niet rotten. Geen vervelende geurtjes en vliegjes meer.

Op deze avond wordt verder uitgelegd wat de verschillen zijn tussen compost en fermentatie, hoe u zelf eenvoudig Bokashi kunt maken en wat de waarde is voor de bodem.

EM is een mengsel van vrij in de natuur voorkomende Effectieve Micro-organismen. Het is een combinatie van nuttige, opbouwende micro-orga­nismen, die vrij in de natuur voorkomen en niet gemanipuleerd zijn. EM is breed inzetbaar en verbetert onder meer de bodemkwaliteit, bodemvruchtbaarheid, groei en kwaliteit van gewassen aanzienlijk. EM wordt gebruikt om de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier te verhogen. EM-Technologie wordt niet alleen in door particulieren gebruikt, maar ook met succes toegepast door de professionele land- en tuinbouw.

Meer info op Natuurwinkel Amersfoort

Dit vind je misschien ook leuk...