Het gras is altijd groener … met Bokashi

Een bericht van een enthousiaste gebruiker Bokashi:

‘We wilden de hokken in onze tuin afbreken en een grasmat daarvoor in de plaats. De hokken stonden er al 35 jaar en daaronder is er natuurlijk bar weinig bodemleven te ontdekken. We hebben al eerder goede resultaten gezien met Bokashi en daarom hebben we 9 kuub bokashi opgebracht en het resultaat is geweldig!’ aldus de tevreden tuinierder.

Bokashi is goed gefermenteerd organisch materiaal en was dit keer een mengsel van bosgrond, versnipperde takken, grasresten, geitenmest en gier. Edasil Kleimineralen, Ostrea Zeeschelpenkalk en Microferm worden toegevoegd om het fermentatieproces goed te laten verlopen. Na zo’n 8 weken is het materiaal omgezet in een prachtige bodemmeststof.

De Bokashilaag is aangestampt en bedekt met aarde en na 14 dagen (dan is de zuurtegraad pH-waarde gestegen) zijn de grasmatten gelegd en bomen gepland. Het gras is regelmatig beregend en heeft een mooi frisse kleur. ‘Het gras groeit als een tierelier en je ziet de mooie frisse groene kleur. Ik kon na een week al maaien en daarna zelfs twee keer per week’, verteld hij.

Bokashi bevordert het klei-humus complex; een buffer waar vocht en voedingsstoffen worden gebonden. Deze zijn beschikbaar als de plant het nodig heeft. Ook zorgt het voor een betere wortelontwikkeling en ziektewerend vermogen.

 

DSCF1672

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.