Goede resultaten proef met Wipe&Clean in Gent

EM Agriton bvba, onze Belgische collega’s, werkten vorig jaar mee aan een proefproject met Wipe&Clean in Gent. In samenwerking met verschillende schoonmaakdiensten werd het gebruik van Wipe&Clean getest in een professionele setting. Gedurende twee maanden werd er met Wipe&Clean schoongemaakt in een kinderdagverblijf, sanitair van een overheidsgebouw en een openbaar toilet.

Wipe & Clean spuitflaconDe meetresultaten van een onafhankelijk lab laten zien dat Wipe&Clean goed scoort op hygiënisch vlak in vergelijking met voorafgaand gebruikte traditionele reinigingsmiddelen. Er werd gecontroleerd op E.Coli en op Staphylococcus aureus. E.Coli is op zichzelf geen ziekteverwekker, maar hun aanwezigheid is een goede indicator voor de algemene hygiëne. Deze twee bacteriën name op alle locaties af. Bovendien groeiden de regenererende micro-organismen (zoals Lactobacillen) overal strek in aantal. Dit betekent dat op alle locaties een beter en gezonder klimaat werden gecreëerd.

De werking van Wipe&Clean op recente en oude geurhinder was voor de schoonmakers een grote verrassing; de oorzaak van de geurhinder werd nu aangepakt. Ook kalkaanslag in het sanitair kwam haast niet voor, hoewel Wipe&Clean geen typische ‘ontkalker’ is. Een ander groot pluspunt is dat slecht één product gebruikt kan worden voor alles.

Naast de evaluatie door de medewerkers van de stad Gent, werd ook het schoonmaakpersoneel gevraagd naar hun ervaring. Zij waren erg tevreden; het product werd als even ‘reinigend’ ervaren als de traditionele middelen. Men was ook heel enthousiast over de gunstige invloed op de huid. Irritaties op de handen wordt immers in deze sector vaak als ‘onvermijdelijk kwaad’ beschouwd.

Het project bracht ook aan het licht dat de traditionele manier van het beoordelen van reinigingsmiddelen vaak zeer visueel is. Het blijkt echter dat:

  •  een reinigingsmiddel niet hoeft te schuimen om goed te kunnen poetsen;
  •  er geen parfumgeur hoeft te zijn om een frisse ruimte te kunnen creëren;
  •  ‘schoon’ niet hetzelfde is als ‘hygiënisch’;
  •  in sanitair is ontkalker niet nodig om kalkaanslag te vermijden.

Het 100% natuurlijke Wipe&Clean toont aan dat hygiëne ook bereikt kan worden zonder onnatuurlijke additieven die door de natuur afgebroken moeten worden en dat een fris klimaat ook op een gezonde manier bereikt kan worden.

Lees meer over reinigen met Wipe & Clean of bekijk de films over Wipe & Clean in het linkermenu.

Bron: EM Journal België, EM-B vzw, 4/2013

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.