Fruitteler en hovenier werken samen aan Bokashi

raf-thomassen-_06-bokashi-003

Mario Van Hellemont is fruitteler en heeft als afvalstroom rottende appelen en peren. Nu kan hij die nog kwijt bij een landbouwer in die omgeving, maar hij was op zoek naar een oplossing voor de toekomst.

Raf Thomassen is hovenier en heeft veel groenafval ter beschikking. Tot voor kort bracht hij dat naar het containerpark, waar hij ervoor moest betalen.

Samen maken de twee met hun afval nu bokashi. Bokashi is een Japanse term voor goed gefermenteerd organisch materiaal. Het eindproduct van het fermentatieproces kan gebruikt worden als bodem- en plantenverbeteraar in de boomgaard van Mario en de tuinen van Raf.  Samen hebben zij dit project ingeschreven bij het Belgische Innovatiesteunpunt. Hieronder kun je het filmpje bekijken.

raf-thomassen-_filmpje

Het Innovatiesteunpunt is in België de gespecialiseerde dienst voor het begeleiden van land- en tuinbouwondernemers, groepen plattelandsbewoners en lokale overheden bij het inslaan van een nieuwe richting. Zij zijn actief op 3 terreinen: technische ontwikkeling, bedrijfsontwikkeling en plattelandsontwikkeling. Daarbij wordt gefocust op een toekomstgerichte, duurzame land- en tuinbouw en op een leefbaar en dynamisch platteland.

Meer informatie op Innovatiesteunpunt.

Dit vind je misschien ook leuk...