EM verkooppunt Willemstein weer duurzaamste hovenier van Nederland

Willemstein Hoveniers uit Waddinxveen is verkozen tot de Duurzaamste Hovenier van Nederland in 2017. De prijs werd gisteren tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg uitgereikt.

In 2010 is de verkiezing De Duurzaamste Hovenier van Nederland in het leven geroepen met als doel om een positief beeld en imago van de groen sector neer te zetten. Daarnaast is het ook bedoeld als stimulans voor hoveniers om duurzaam te werken.

Heggenschaar

Willemstein ging er dus uiteindelijk met de prijs vandoor. Eigenaar Sjaak Willemstein is al sinds 1985 werkzaam als hovenier en heeft zich de laatste 32 jaar toegelegd op het aanleggen en onderhouden van tuinen op duurzame wijze. Denk hierbij aan het gebruik van duurzaam gereedschap en het hergebruik van materialen. Waterpasserende en waterdoorlatende bestratingen staan bij Willemstein hoog in het vaandel. En in houtconstructies wordt uitsluitend gewerkt met eiken, Douglas Hout, kastanje en Robinia.

Sjaak Willemstein ontving de oorkonde, de trofee en een accu heggenschaar van hoofdsponsor Husqvarna uit handen van de initiatiefnemer van de verkiezing Ruud Snijders van Innogreen. ,,Sjaak, jij bent natuurlijk al jaren bezig, ik denk dat iedereen dat ook wel weet, met het uitdragen van duurzaamheid”, zei Snijders volgens een persbericht van Willemstein. ,,Je bent van alle kanten duurzaam. Ik denk dat we een hele mooie winnaar hebben.”

Blij

,,Ik sta hier voor de tweede maal en ik ben erg blij met deze eerste prijs”, reageerde Willemstein, die de prijs in 2013 ook al had gewonnen. ,,Dit had ik niet kunnen bereiken zonder mijn medewerkers, de nodige kennis van vakgroep Wilde Weelde en NL Greenlabel. Dank aan onze leveranciers en wellicht tot de volgende keer.”

Naast Willemstein waren ook Eco-Care Gorris uit Zutphen en Eceologisch hoveniersbedrijf Michiel Coesel uit Groningen genomineerd. Zij kregen respectievelijk de zilveren en de bronzen plak.

Bron: AD

Dit vind je misschien ook leuk...