EM verkooppunt in lijst De Duurzame Jonge 100

De Duurzame Jonge 100 geeft een overzicht van jonge ondernemers, young professionals en studenten die aantonen dat een duurzame toekomst mogelijk is. Deze koplopers zijn een bron van inspiratie voor elkaar en voor de gevestigde orde! Elk jaar kan je jezelf of iemand anders van 32 jaar of jonger opgeven en zal een 10 koppige jury de 100 meest inspirerende jonge koplopers uitkiezen.

De DJ100 is nadrukkelijk geen ranglijst, omdat dat niet past bij de nieuwe generatie die denkt in samenwerken en elkaar versterken. De DJ100 is een selectie van mensen die laten zien dat het KAN!

Waarom is de DJ100 belangrijk?
Het roer moet om! Er zijn duurzame oplossingen nodig voor de vragen van de toekomst. Jong talent is hierbij onmisbaar. Zij experimenteren nu al met nieuwe economische modellen, radicale innovaties of een duurzame levensstijl. Dit doen zij in de vorm van uiteenlopende activiteiten, projecten of start-ups die bijdragen aan een duurzame toekomst. De DJ100 laat zien dat een duurzamere toekomst nu al mogelijk is én inspireert anderen om ook het verschil te maken!

Een van die Duurzame jonge is Mark van Duijn, EM verkooppunt in Den Haag. Op DJ100 schrijft hij onder meer: In oktober 2017 is Smaak voor Groen opgericht door Mark van Duijn om regio Den Haag te vergroenen waar dit mogelijk is. Meer planten, minder stenen en ook milieuvriendelijker. Er is in Den Haag onder andere wateroverlast en een te grote uitstoot aan CO2. Dit kan worden tegengegaan door vergroening.

In meerdere particuliere tuinen zijn er aanpassingen gemaakt om wateroverlast verminderen en zelfs op te lossen. Dit door onder andere door meer groen aan te planten (groen houdt namelijk 60-80 procent van het regenwater vast). In alle tuinprojecten worden milieuvriendelijke middelen (EM-bokashi) gebruikt om de biodiversiteit te herstellen en/of te behouden. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een biologisch afbreekbare allesreiniger om groene aanslag (letterlijk) op te lossen.

 

Meer info: DJ 100 en Smaak voor groen

 

Dit vind je misschien ook leuk...