EM Keramiek

Klei wordt met Effectieve Micro-organismen gefermenteerd met EM-Keramiek als resultaat. De informatie van de Effectieve Micro-organismen zit na de fermentatie en het bakken in de klei opgeslagen. Vandaar dat EM-Keramiek zeer lang werkzaam blijft. De trilling van het EM-Keramiek is gunstig op allerlei vlakken. EM-Keramiek is een product dat eenvoudig kan worden ingezet voor een uitgebreid scala van toepassingen en processen.

Het is een materiaal waarmee onder andere de kwaliteit van water kan worden verbeterd. Na contact met bv. water wordt de informatie (frequenties) van het EM-keramiek overgedragen op het water. Er ontstaan kleinere waterclusters die o.a. kalkafzetting verminderen. De kwaliteit van het water verbetert en blijft langer vers. Ook kan met EM-Keramiek de kiemkracht van zaden en de groei van planten in positieve zin worden bevordert. Bij de aanpak van milieuproblemen, de productie van voedingsmiddelen, besparen van energieverbruik en het verbeteren van gezondheid voor bodem, gewas, dier en mens kan het eenvoudig worden ingezet en de resultaten zullen u verbazen.

De werkzaamheid van EM-Keramiek is gebaseerd op het principe dat energie kan worden behouden en overgedragen door deze eigenschappen te binden in gebakken klei. Lees hier meer over ‘De kracht van resonantie’.EM-Keramiek – Grijze holle cilinders (500 gram)

Voorbeelden van toepassingen:

 • 1 netje per 10.000 liter stromend water
 • 12 stuks in de waterkoker
 • 12 stuks in een waterkaraf of drinkkan (1liter)
 • 50 stuks in een washandje naaien en met elke wasbeurt in de was machine mee draaien
 • 12 stuks aan een stevig stuk nylon draad boven in de vaatwasser leggen
 • 12 stuks op de fruitschaal
 • enkele pijpjes in het spoelreservoir van het toilet
 • 3 stuks in elke bloempot of bloemenvaas
 • 12 stuks aan een nylondraad en in de bloemengieter hangen
 • 1 netje in de regenton
 • in de filter of watertank van het aquarium
 • met een koord vlechten tot hondenhalsband

Dagelijkse toepassingen: tussen 5 à 25 stuks. Richtlijn grotere volumes: 1 kg/1000 liter water. Voor grotere constante watermassa’s (vijvers, zwembaden) rekent men 1 à 2 kg. EM-Keramiek op 10 m3 (10.000 liter) watervolume.
Houdbaarheid: ca. 10 jaar


KermiekbadvormEM-Keramiek – badpop

Plak de badpop onder de waterlijn en wanneer mogelijk onder de kraan zodat het water er langs kan stromen tijdens het vullen van het bad.
Houdbaarheid: ca. 10 jaar


Keramiekkoudwatervorm_000

EM-Keramiek – vorm voor koude dranken

Leg de koudwater vorm in de water of sapkan, op de bodem van het aquarium, in de bloemengieter etc.
Houdbaarheid ca. 10 jaar.


EM-Keramiek – vorm voor warme dranken

Toepassingen van warme vloeistoffen: in bad, waterkoker, wasmachine, rijstkoker, olie (friteuse, opslag), vaatwasser (1 per apparaat).
Houdbaarheid ca. 10 jaar.


EM-Keramiek – poeder voor verf (500 gram)

Meng 1-2 % poeder van het gewicht of volume door de verf of saus. Zeef de poeder zorgvuldig over een fijne zeef voordat het door de verf wordt gemengd. Dit zorgt ervoor dat er minder gevaar is voor korrelvorming in het schilderwerk. Desondanks kan het mogelijk zijn dat u deze zeer fijne korrel terug ziet in het schilderwerk.


EM-Keramiek – poeder voor beton (Super Cera C Sosei) (1 kg)

Meng 1-2 % poeder van het gewicht of volume door de het beton. Zeef de poeder zorgvuldig over een fijne zeef voordat het door het beton wordt gemengd. De poeder wordt zo luchtig en laat zich beter mengen.


Super Cera C PoederEM-Keramiek – poeder voor algemeen gebruik (Super Cera C, 20 kg)

Meng 1-2 % poeder van het gewicht of volume door bijvoorbeeld potgrond, klei om mee te boetseren, handcrème of andere zalf of lijm. Zeef de poeder zorgvuldig over een fijne zeef voordat het wordt gemengd.

Strooi bij het planten van jonge planten, plantgat met EM-keramiekpoeder. Dit zorgt ervoor dat de jonge planten vanaf het begin optimaal worden versterkt, ze groeien gelijkmatig en wortelen beter.

In contact met water vermindert EM keramisch poeder de oppervlaktespanning. Door de antioxiderende werking wordt de vorming van rot geremd en worden effectieve micro-organismen ondersteund in hun werk om een natuurlijk evenwicht in het water te bevorderen.