EM Keramiek

Klei wordt met Effectieve Micro-organismen gefermenteerd met EM-Keramiek als resultaat. De informatie en trilling van de Effectieve Micro-organismen zit na de fermentatie en het bakken in de klei opgeslagen. Zo blijft EM-Keramiek zeer lang werkzaam. De trilling van het EM-Keramiek is gunstig op allerlei vlakken. EM-Keramiek is een product dat eenvoudig kan worden ingezet voor een uitgebreid scala van toepassingen en processen.
Het kan bijvoorbeeld de kwaliteit van water kan verbeteren. Na contact met water wordt de informatie (frequenties) van het EM-keramiek overgedragen op het water. Er ontstaan kleinere waterclusters die o.a. kalkafzetting verminderen. De kwaliteit van het water verbetert en blijft langer vers.
Ook kan met EM-Keramiek de kiemkracht van zaden en de groei van planten in positieve zin worden bevordert. Bij de aanpak van milieuproblemen, de productie van voedingsmiddelen, besparen van energieverbruik en het verbeteren van gezondheid voor bodem, gewas, dier en mens kan het eenvoudig worden ingezet.
De werkzaamheid van EM-Keramiek is gebaseerd op het principe dat energie kan worden behouden en overgedragen door deze eigenschappen te binden in gebakken klei. Lees hier meer over ‘De kracht van resonantie’.

Soorten EM Keramiek
Er zijn verschillende soorten EM-Keramiek. De roze pijpjes worden bij lage temperatuur (800 tot 900°C) gebakken. De andere soorten bij hoge temperatuur (1200 tot 1300°C).
Het zogenaamde ‘hard gebakken keramiek’ dat bij hoge temperatuur wordt gebakken, zoals de Cilinders 35 mm, is gemagnetiseerd en heeft een infrarood effect.
De andere soorten activeren het water en verbeteren de smaak, zodat ze geschikt zijn voor drinkwater en koken. Het kan ook worden gebruikt voor badkuipen, aquaria, tuinwater etc.

Onderhoud
Het kan voorkomen dat het keramiek op den duur wat algvorming krijgt. Boen het schoon met water en een borstel. Laat het in de zon drogen. Je kunt het op deze manier langdurig gebruiken.EM-Keramiek – Grijze pijpjes (500 gram)

De grijze pijpjes zijn handig voor vele toepassingen!. Hieronder volgen een aantal voorbeelden. Het aantal pijpjes is een richtlijn. Voor het toevoegen bij het drinkwater altijd eerst goed afspoelen met water. Anders smaakt het naar klei…

 • 12 stuks in de waterkoker
 • 12 stuks in een waterkaraf of drinkkan (1 liter)
 • 50 stuks in een washandje naaien en met elke wasbeurt in de was machine mee draaien
 • 12 stuks aan een stevig stuk nylon draad boven in de vaatwasser leggen
 • 12 stuks op de fruitschaal
 • enkele pijpjes in het spoelreservoir van het toilet
 • 5 stuks in elke bloempot of bloemenvaas
 • 12 stuks aan een nylondraad en in de bloemengieter hangen
 • 1 netje aan een haak in de regenton
 • in de filter of watertank van het aquarium
 • ca 10-12 pijpjes met paracord vlechten tot hondenhalsband
 • 1 netje per 10.000 liter stromend water

Dagelijkse toepassingen: tussen 5 à 25 stuks.
Richtlijn grotere volumes: 1 kg/1000 liter water. Voor grotere constante watermassa’s (vijvers, zwembaden)  1 à 2 kg. EM-Keramiek op 10 m3 (10.000 liter) watervolume.

Houdbaarheid: ca. 10 jaar


EM-Keramiek – Roze pijpjes (750 gram)

De ongeglazuurde roze pijpjes worden gebakken bij lage temperatuur. Ze zijn poreus en kunnen opgeloste stoffen zoals chloor adsorberen. De roze pijpjes zijn geschikt voor water voor de veeteelt, vijvers, aquaria en afvalwaterzuivering.
Wat voorbeelden van toepassingen en richtlijnen. Voor drinkwater altijd eerst goed afspoelen met water.

 • 1 netje per 10.000 liter stromend water
 • Richtlijn grotere volumes: 1 kg/1000 liter water. Voor grotere constante watermassa’s (vijvers, zwembaden) 1 à 2 kg. EM-Keramiek op 10 m3 (10.000 liter) watervolume.
  Houdbaarheid: ca. 10 jaar

Cilinder 35mm

Reduceert de clusters van watermoleculen. Onderdrukt oxidatie en heeft een infrarood effect. Voor drinkwater, olie of bewaren van fituurolie, vazen, aquaria en bad.

 • 2 cilinders per 100 liter water/olie

KermiekbadvormEM-Keramiek – badpop

Deze vorm maakt het water zachter. Plak de badpop onder de waterlijn en wanneer mogelijk onder de kraan zodat het water er langs kan stromen tijdens het vullen van het bad.
Houdbaarheid: ca. 10 jaar


Keramiekkoudwatervorm_000

EM-Keramiek – vorm voor koude dranken

Leg de koudwater vorm in de water of sapkan, het maakt het water milder en beter van smaak. 
Houdbaarheid ca. 10 jaar.

 • 1 stuks per 1-2 liter water

 


EM-Keramiek – vorm voor warme dranken & koken

Kook het mee met de rijst of ander voedsel. Werkt oxidatie en verkleuring tegen bij het bewaren van gekookt voedsel, bijv in de rijstkoker.
Houdbaarheid ca. 10 jaar.

 • 1 stuks per pan/eenheid

 


EM-Keramiek – poeder voor verf (500 gram)

Meng 1-2 % poeder van het gewicht of volume door de verf of saus. Zeef de poeder zorgvuldig over een fijne zeef voordat het door de verf wordt gemengd. Dit zorgt ervoor dat er minder gevaar is voor korrelvorming in het schilderwerk. Desondanks kan het mogelijk zijn dat u deze zeer fijne korrel terug ziet in het schilderwerk.


EM-Keramiek – poeder voor beton (Super Cera C Sosei) (1 kg)

Dit poeder is speciaal ontwikkeld om beton rot en sick-buildingsyndroom te voorkomen.
Meng 1-2 % poeder van het gewicht of volume door de het beton. Zeef de poeder zorgvuldig over een fijne zeef voordat het door het beton wordt gemengd. De poeder wordt zo luchtig en laat zich beter mengen.

 • 600 gram per 1 m3 klaargemaakte betonspecie

Super Cera C PoederEM-Keramiek – poeder voor algemeen gebruik (Super Cera C, 20 kg)

Meng 1-2 % poeder van het gewicht of volume door bijvoorbeeld potgrond, klei om mee te boetseren, handcrème of andere zalf of lijm. Zeef de poeder zorgvuldig over een fijne zeef voordat het wordt gemengd.

Strooi bij het planten van jonge planten, plantgat met EM-keramiekpoeder. Dit zorgt ervoor dat de jonge planten vanaf het begin optimaal worden versterkt, ze groeien gelijkmatig en wortelen beter.

In contact met water vermindert EM keramisch poeder de oppervlaktespanning. Door de antioxiderende werking wordt de vorming van rot geremd en worden effectieve micro-organismen ondersteund in hun werk om een natuurlijk evenwicht in het water te bevorderen.