Dierenweide Nieuw Rotsoord | Icoonproject Utrecht

Dierenweide Nieuw Rotsoord in Utrecht is uitgeroepen tot Icoon-project 2014 van Groen Dichterbij voor de provincie Utrecht. Met de  geldprijs wil Nieuw Rotsoord het aantal zonnepanelen uitbreiden en de daken van  het theehuis en de stallen voorzien van sedum. Dit niet alleen om uiteindelijk zelf alle elektriciteit op te wekken die nodig is voor de kinderboerderij, maar ook om zonne-energie en groene daken te promoten.

Verder werkt Nieuw Rotsoord al enkele jaren met Effectieve Micro-organismen (EM) bij het schoonmaken van onder meer de stallen en het bemesten van de weides en tuinen. De inrichting van de huidige mesthoop willen zij graag aanpassen, zodat ook de mest met behulp van EM kan worden omgezet tot Bokashi. Bij dit proces komt aanzienlijk minder CO2 vrij dan bij composteren.

Tot slot is er een plan om een thematuin aan te leggen met planten die gebruikt kunnen worden voor het maken van thee en het maken van natuurlijke kleurstoffen voor het verven van onder meer wol (uiteraard van eigen schapen).

Dierenweide Nieuw Rotsoord  vindt u aan de  Briljantlaan 101, Utrecht.

Openingstijden: werkdagen  11.00 – 17.00 uur & zaterdag/zondag 13.00 – 17.00 uur

Website: www.nieuwrotsoord.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.