Cashew Stadstuinieren tijdschrift over moestuinieren in de Stad

Steeds meer gezinnen in woonwijken beleven plezier aan moestuinieren. Zij ontdekken hoe leuk het is om eigen groente, fruit en kruiden te kweken en op te eten. Het tijdschrift Cashew Stadstuinieren informeert hen over de mogelijkheden in een wijktuin in een eigen tuin op het balkon of dakterras of in huis voor het raam.

Cashew_Cover Stadstuinieren

Twee keer per maand inspireert Cashew Stadstuinieren met artikelen over de onbekende eigenschappen van groenten die je gemakkelijk kunt telen. De professionele tuinier Taco IJzerman beschrijft hoe hij van start gaat met een moestuin achter zijn huis. Koks delen hun inspiratie voor verse groente van het seizoen en nog veel meer.

Bijvoorbeeld initiatieven van stadsbewoners om steeds meer “self supporting” te worden. Niet alleen door groente te telen maar ook door je woon- en leefomgeving zelf te beïnvloeden. Cashew Stadstuinieren onderscheidt zich van ander bladen door aandacht te besteden aan buurtinitiatieven zoals repaircafés – en wijktuinen. Het blad volgt bijvoorbeeld buurtbewoners die zich gezamenlijk ontfermen over een stuk braakliggend terrein, een verwaarloosd plantsoen of een verlaten sportveld.

Met zijn allen creëren bewoners dan een bloeiende tuin waarin zij genieten van de arbeid en de oogst. Cashew Stadstuinieren is een inspirerend blad over moestuinieren lekker eten en mensen die zelf hun stad, wijk of dorp een leukere plek willen maken. De grote gemene deler is dat lezers van Cashew Stadstuinieren hun leven en hun buurt zelf leuker, groener en vrolijker maken.

Het blad verschijnt 6 keer per jaar. Een abonnement kost €31,50.

Losse nummers zijn verkrijgbaar in de betere boekwinkel voor €5,95

Cashew Stadstuinieren

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie