Bokashi op Taribush Kuna festival 2018

Ook dit jaar gaat Marc-o-biotica (Marc van der Zalm) in samenwerking met Agriton organische resten inzamelen op het Taribush Kuna festival in Dwingeloo (Dr.). En er wordt weer eten voor de vrijwilligers gekookt met biologische producten gekweekt op de Bokashi van Taribush Kuna festival van vorig jaar.

Bij de verschillende Foodtrucks worden schillen, voedselresten en natuurlijk een grote hoeveelheid koffiedrap ingezameld. Dit wordt direct verwerkt tot Bokashi door het te mengen (enten) met bokashi-starter. Door dit luchtdicht te verpakken zal het fermentatie proces meteen opgang komen. Na twee a drie weken is de Bokashi klaar om te verwerken in de moestuin.

Marc van der Zalm

Op het festival legt Marc je uit hoe je keukenafval kan fermenteren tot Bokashi en hoe deze Bokashi te gebruiken is in de moestuin. Verder krijg je uitleg hoe je effectieve micro-organismen (probiotica) kan inzetten voor een gezondere huis, lichaam en milieu. ‘Een Bokashi emmertje is een bijzonder emmertje dat gelijk je groente-, tuin- en fruitafval omzet in gezonde voedingstoffen voor de planten in je tuin’, vertelt Marc.

Lees meer over het programma en routebeschrijving.

Donderdag 26 t/m zondag 29 juli – Lheebroek 30a in Dwingeloo

 

Bokashi, groener kan het niet…

 

Dit vind je misschien ook leuk...