Bokashi op de balkontuin

Een mooie film over het gebruik van de Bokashi-emmer op een balkon in de stad! Bekijk hoe deze vrouw op een kleine ruimte toch een eetbare jungle weet te maken.
NB: in Nederland gebruiken we Bokashi Starter waar de effectieve micro-organismen al in zitten. En wij adviseren om het Bokashivocht 1:100 te verdunnen. Bekijk hier de film.

“De bodem is de ruggengraat van onze voedselzekerheid. Die gezond houden is voor mij dan ook de belangrijkste taak. Maar als je in een huurappartement woont zonder land of tuin, dan weet je hoe moeilijk het is om voedingsstoffen terug te geven aan je bodem. In de winkel gekochte meststoffen zijn duur en ze zijn meestal niet biologisch en milieuvriendelijk, zelfs als ze als zodanig zijn geëtiketteerd.
Ondertussen is traditioneel composteren niet haalbaar voor mij als huurder omdat het veel te lang duurt en te veel ruimte in beslag neemt, wat we niet hebben. Dus ik zou zeggen dat Bokashi compostering, een bewezen alternatief uit Japan, voor mij als stadstuinder een doorbraak is!”

Meer weten? https://www.her86m2.com

Bokashi wordt met potgrond vermengd en in een bak bewaard.

Dit vind je misschien ook leuk...