Bokashi op All About Food Festival: Change of waste | Den Haag | 3 okt

“Hagenaar zamelt slechts tien kilo gft-afval in.” Dit stond vorig jaar geschreven in de kranten die vervolgens vast door velen met groenteresten en fruitschillen erin werden weggegooid. Hoewel gft-scheiding van cruciaal belang is voor een circulaire samenleving, is het waarschijnlijk geen onderwerp waarvoor je meteen op je fiets springt en naar Het Nutshuis rijdt. Maar wat als je de wonderlijke werking van wormenhotels en Bokashi vlak voor je neus kunt zien? En wat als je met eigen mond kunt proeven hoe composteertechnieken weer kunnen leiden tot het heerlijkste eten?

In Change of Waste komen Haagse beleids- en gangmakers samen om hun vruchtbare plannen te pitchen en jou in beweging te brengen om bewuster om te gaan met je organische afval. Welke ideeën heeft de gemeente voor de stad? Wat kunnen we leren van andere gemeenten? Welke pioniers zijn vol passie aan het werk om van Den Haag een meer circulaire stad te maken? Laat je inspireren door voedzame verhalen en geniet van de bitterballen van Haagse Zwam, een gefermenteerd Kimchi-hapje en meer lekkers.

Koop alvast je kaartje voor Change of Waste via de ticketbutton op deze pagina of kom langs bij de receptie in Het Nutshuis (uitsluitend via pinbetaling). Begin september volgt meer informatie over de gasten. Voertaal van dit programma is Nederlands.

Over het All About Food Festival
De gemiddelde Nederlander gooit vijftig kilo goed voedsel per jaar weg en is daarmee een van de grootste voedselverspillers van de wereld. Hoewel iedereen het ermee eens zal zijn dat dit moet veranderen, zit het probleem natuurlijk niet alleen bij de consument. In alle schakels van grond tot en met gft-afval gaat enorm veel voedsel verloren.

In de eerste week van oktober staat het All About Food Festival in Het Nutshuis helemaal in het teken van voedselverspilling. Aan het woord komen duurzame en sociale ondernemers en Haagse pioniers die het tij succesvol proberen te keren. Op het filmscherm leven mensen een half jaar van voedselafval. In de tuin gaan kinderen op ontdekkingsreis met hun stempelkaart. Aan tafel serveren we ‘geredde gerechten’ waarvan ook jíj (blind) kunt proeven. Praat, kijk, denk en eet je mee?

Het All About Food Festival is een samenwerking tussen Het Nutshuis, Juni Café, Impact Kitchen, Duurzaam Den Haag, TransitieCinema en Conscious Kitchen.

Onze EMBassadeur Mark van Duijn van Smaak voor Groen vertelt je op deze dag alles over Bokashi! Kijk op Het Nutshuis.nl voor meer informatie, tickets en het programma.

All About Food Festival: Change of waste
3 oktober 2019 vanaf 20.00 uur
Riviervismarkt 5 in Den Haag

Dit vind je misschien ook leuk...