Bokashi-actie Taribush Kuna festival 2018 wederom een groot succes

Eerder berichtten we al over het verwerken van etensresten tot Bokashi op het Kuna festival in Dwingeloo. Ook deze editie van het Taribush Kuna Festival in Dwingeloo was weer een groot succes.

Initiatiefnemer Marc van der Zalm vertelt: “Tijdens dit alternatieve festival zijn bij de diverse foodtrucks en de centrale keuken bijna 175 kg organisch afval opgehaald. Net als voorgaande jaren wordt hiervan Bokashi gemaakt, die vervolgens gebruikt wordt in mijn kwekerij in Hemrik. Hierop worden de groenten voor volgend jaar geteeld. Tijdens de opbouw van het festival wordt hiermee gekookt voor de vrijwilligers”.

Anders dan vorig jaar is er al tijdens het inzamelen de Bokashi-starter toegevoegd. Door het warme weer begon het fermentatieproces meteen. Na 3 weken was het geheel gefermenteerd en is de Bokashi meteen in de grond verwerkt. De bodem zal binnenkort klaar zijn voor nieuwe gewassen. Marc is met zijn bedrijf Marc-o-biotica al enige jaren actief als EM verkooppunt.

Geul in de moestuin waar Bokashi wordt ingegraven

 

Dit vind je misschien ook leuk...