25 jaar EM® in Europa

From Paris to Amsterdam

Het was Agriton-oprichter Frits van den Ham die EM® ontdekte op de vierde editie van de internationale conferentie ‘Kyusei Nature Farming‘, een prominent internationaal bodemcongres, wat plaats vond in 1995 in Parijs. EM®, effectieve micro-organismen, is een technologie die ontwikkeld is door Professor Teruo Higa, verbonden aan de Universiteit van Okinawa in Japan. De huidige directeur van Agriton, Albert de Puijsselaar kwam in datzelfde jaar in Amsterdam in contact met Frits van den Ham en raakte eveneens enthousiast over de EM-technologie. Samen haalden zij het product 25 jaar geleden naar Nederland. Van Parijs naar Amsterdam – from Paris to Amsterdam. Dat is hét succesverhaal van EM Agriton BV – Agriton Group The Netherlands in een notendop. De start van een bloeiende, inmiddels internationale onderneming was geboren.

Het vierde internationale congres ‘Kyusei Nature Farming’ werd in Parijs in juni 1995 gehouden.

Dit jaar besteedt Agriton Group The Netherlands de nodige aandacht aan dit jubileum. Vrijdag 19 juni is de officiële aftrap van de feestelijkheden, want dat is de datum die de start van het succes van de onderneming markeert. In de loop van het komende half jaar worden er een aantal ’25 Years of EM® in Europe’ taarten onder onze dealers, klanten en ambassadeurs verspreidt. Een feestelijke Tour de Taart!

Agriton is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een internationale onderneming met dochters in maar liefst 8 Europese landen! Bezoek ook onze Europese website www.agriton.eu met links naar onze dochterondernemingen. Het geeft een mooi beeld in hoeveel Europese landen inmiddels met EM® wordt gewerkt!